Oto Muayene ve Bakım

Oto Muayene ve Bakım

Araç muayenesi, aracın yasal olarak trafikte güvenli şekilde kullanılabilmesi için gerekli teknik kontrollerin gerçekleştirildiği bir süreci ifade eder.

Aracın muayene öncesi doğru biçimde hazırlanması, muayeneden geçmesini büyük ölçüde kolaylaştıran bir durumdur. Peki muayene öncesi araç bakımı ve kontrolü nasıl olmalıdır? Gelin ayrıntılı bir şekilde aşamalara değinelim.

İç Kontroller

Oto muayene ve genel kontrol çalışmalarımızda, muayeneye girecek olan araçların genel bakım ve kontrol çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.Aracın iç kontrollerinde;

  • Kemer ve Hava Yastıkları: Emniyet kemerlerinin her birinin ve hava yastıklarının çalışır durumda olması gerektiği için hava yastığı sisteminin herhangi bir arıza göstermediğinin kontrolü yapar varsa müdahale edilecek bir durum onarımını gerçekleştiririz.
  • Egzoz Emisyonları: Egzoz sisteminden duyulan anormal sesler ve aşırı duman çıkması gibi durumlar, muayene öncesi dikkate alınır, çünkü bu gibi problemler, egzoz sistemindeki bir arızanın göstergesidir ve çevresel standartlara uygun olmayabilir.
  • Araç İçi Aydınlatma ve Klima Kontrolü: Muayene öncesi araç kontrolü hizmetlerimize gelen araçların ısıtme ve soğutma sistemleri ile araç içi aydınlatma sistemlerinin kontrol ve bakımları yapılır.
 

Motor ve Mekanik Sistem Kontrolleri

  • Motor Yağı ve Soğutma Sıvısı: Soğutma sıvısının ve motor yağının seviyesini kontrol edilir, gerekirse yağ değişim işlemini gerçekleştiririz.
  • Fren Sistemi: Herhangi bir fren sorunu, muayenede ciddi güvenlik riski oluşturacağı için fren pedalının hassasiyeti ve fren hidroliği seviyesi kontrol ederiz.
  • Direksiyon ve Süspansiyon Sistemlerinin Kontrolü: Aracın yönlendirilmesi ve yol tutuşu açısından kritik bir önem taşıyan direksiyon sistemlerindeki herhangi bir aşınma veya arıza durumu, muayene sırasında olumsuz sonuçlara yol açabileceği için direksiyon ve süspansiyon sistemlerinin incelemesini yaparız.
 

Oto Muayene Ve Genel Kontroller

Oto muayene ve genel kontrol çalışmalarımızda, muayeneye girecek olan araçların genel bakım ve kontrol çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.
  • Aydınlatma ve Sinyal Sistemlerinin Kontrolü: Farlar, sinyal lambaları ve plaka ışıkları dahil olmak üzere tüm dış aydınlatma sistemlerinin çalışır durumda olduğundan emin olun. Arızalı lamba varsa muayeneden önce değiştirin.
  • Lastiklerin Kontrolü: Hasarlı lastikler muayenede sorun çıkarabilir bu yüzden lastiklerin yeterli diş derinliğine sahip olup olmadığını ve hava basıncının aracın kullanım kılavuzunda yer alan seviyede olup olmadığını kontrol edin. 
  • Cam Silecekleri ve Yıkama Sistemlerinin İncelenmesi: Çalışmayan silecekler ve yetersiz su seviyesi, yağmurlu hava şartlarında görüş sorunlarına yol açar bu sebeple sileceklerin düzgün çalıştığından ve silecek suyu seviyesinin yeterli olduğundan emin olun. 
 

Muayene Günü Yapılabilecek Hazırlıklar

Muayene günü, aracın içinin ve dışının temiz olması gerekir. Ayrıca, aracın sigorta, ruhsat gibi belgelerinin güncel olduğundan emin olunmalıdır. Belgelerdeki eksiklikler veya hatalar, muayenenin ertelenmesine sebebiyet verebilir.

Yapılan muayene öncesi kontrol işlemleri, aracınızın sorunsuz bir şekilde muayeneden geçmesini sağlar ve potansiyel sorunların önceden tespit edilerek giderilmesine imkan tanır. Eğer aracınızda herhangi bir teknik sorun varsa, muayeneden önce servisimize başvurabilir ve profesyonel hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçin. 
 

İlgili Konular

Triger Kayışı Değişimi

Triger Kayışı Değişimi

Motorun krank mili ile eksantrik milini birbirine bağlayan ve valflerin doğru zaman diliminde açılıp kapanmasına imkan tanıyan triger kayışı, içten yanmalı motorlarda bulunan bir elemandır.

Rehbere git

Fren Balatası Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Fren balataları, aracınızın güvenliği için hayati öneme sahip parçalardır. Zamanla aşınan bu parçaların bitmesi halinde fren mesafesi uzar, araç kontrolü zorlaşır ve kazalara davetiye çıkar.

Rehbere git
Fren Balatası Bittiği Nasıl Anlaşılır?
Klima Kompresörü Arızası

Klima Kompresörü Arızası

Soğutucu akışkanın sıkıştırılması ve dolaşımını mümkün kılarak aracın içini serin tutan klima kompresörü, araç klimasının kalbi olarak tarif edilebilir.

Rehbere git

Yağ Pompası Arızası

Motorun tüm hareketli parçalarına gerekli olan yağı basarak, bu parçaların yağlanmasına ve soğutulmasına imkan tanıyan yağ pompası, motor için hayati bir öneme sahiptir.

Rehbere git
Yağ Pompası Arızası